Publicat al: 12/12/2015 08:05:14
Tot just uns pocs mesos després de decidir-se a tirant endavant el projecte, FICTA edicions i produccions inicia la seva activitat pública amb l'estrena de les primeres obres de l'editorial. Aquesta nova editorial, amb seu a Vilablareix i fundada a Girona a primers de novembre, és una iniciativa de Bernat Cabré i Cercós (músic, musicòleg amb llarga trajectòria en el sector editorial) i Martí Ferrer i Bosch (músic i gestor cultural que fins ara dirigia els cors i orquestres al Conservatori de Tarragona i portava la gerència del Gremi d'Editorials de Música de Catalunya).
L'editorial fundada a Girona el passat novembre és una iniciativa dels músics emprenedors Bernat Cabré i Martí Ferrer, i aposta per la recuperació patrimonial i pel jove talent creatiu.
Més enllà de l'edició de partitures FICTA neix amb la vocació d'anar més enllà de l'edició de partitures. L'objectiu és alinear sinergies i esforços de compositors, musicòlegs, intèrprets i programadors per tal de fer arribar la música dels creadors, principalment catalans, de tots els temps a la màxima audiència possible i per tots els mitjans existents (concerts, enregistraments, partitures, cursos,conferències, etc).
FICTA està al servei del públic i dels compositors però sobretot està al servei dels músics i formacions vocals i instrumentals que han de fer sonar la música. Sense els intèrprets (professionals o amateurs) la música no es fa realitat. Des de FICTA es vol fer un treball d'acompanyament de creadors i intèrprets per fer possible que la música que s'editi sigui programada i distribuïda a nivell nacional però també internacional.
Les primeres obres que s'estrenen són dues obres simfòniques i una obra simfònico-coral del compositor Francesc Civil i Castelleví de qui es commemora el 25è aniversari de la seva mort.
Tres obres i quatre concerts Poema camperol, Concert per a piano en Re i El Nostre Nadal són les tres obres simfòniques del compositor gironí Francesc Civil i Castellví (1895-1990) que s'estrenaran aquest 19 de desembre en un concert a l'Auditori de Girona protagonitzat per la GIOrquestra (Marcel Sabaté, dir.), el pianista Miquel Villalba i la Coral Sant Jordi (Lluís Vila i Casañas, dir.).
El concert començarà amb el Poema Camperol que és una fantasia simfònica breu sobre la cançó popular "Un pobre pagès".
El Concert per a piano en Re que serà interpretat en la seva estrena gironina per el prestigiós pianista Miquel Villalba, va ser escrit en la seva redacció definitiva el 1956 i malgrat merèixer una menció d'honor al Premi Ciutat de Barcelona de 1961 i l'interès i reconeixement de prestigiosos pianistes i directors d'orquestra de l'època va romandre inèdita fins a dia d'avui.
El Nostre Nadal és un cicle de 15 nadales catalanes per a cor mixt i orquestra simfònica en elaboracions de gran dificultat interpretativa però alhora de molt plaent escolta que Francesc Civil va escriure per encàrrec del Pare Irineu Segarra (director de l'Escolania de Montserrat) per enregistrar en disc. Aquesta primera versió per a cor mixt i orquestra no va ser mai enregistrada ni estrenada i el P.Irineu Segarra li va encarregar una versió per a veus blanques i orquestra que, aquesta si, va ser enregistrada dues vegades per l'Escolania de Montserrat i interpretada de formada fragmentada o completa en la seva versió per a veu i piano en centenars de concerts arreu del món. Aquesta versió original per a cor mixt i orquestra inèdita fins a dia d'avui serà estrenada a Girona per la Coral Sant Jordi i la GIOrquestra i tornada a interpretar a Molins de Rei (vila natal de Francesc Civil) el diumenge 24 de gener de 2016. La Coral Sant Jordi oferirà El Nostre Nadal en la versió per a veus mixtes i piano el dia 20 de desembre a Barcelona i el 27 a Castellbisbal.
© 2016. Ficta.cat
Botiga online desenvolupada per Botigues.cat
Amb la col·laboració de:
Aquest lloc web utilitza cookies per recopilar informació estadística sobre la navegació. Si continues navegant, considerarem que acceptes el seu ús. Accepto Més informació.